Velež je danas tamo gdje mu je i mjesto – u Evropi i vrhu bh. fudbala

Nakon što je golman Veleža Slaviša Bogdanović odbranio penal u petoj seriji revanš duela drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv AEK-a u Atini, čime je bh. predstavnik ostvario podvig i prošao u naredni krug, na ulicama Mostara započelo je veliko slavlje.

Mostar je proključao. Posebno veliki broj navijača okupio se u Fejićevoj ulici i na trgu Musala gdje su odjekivale Veležove navijačke pjesme i svi su slavili.

Velež je eliminacijom AEK-a ostvario ubjedljivo najveći uspjeh u postratnoj historiji mostarskog kluba. Nakon brojnih sezona bez rezultatskog uspjeha, dva ispadanja u niži rang takmičenja u BiH, Velež je danas tamo gdje mu je i mjesto – u Evropi i vrhu bh. fudbala, što su momci predvođeni trenerom Feđom Dudićem u četvrtak uvečer u Atini i potvrdili.

AEK je večeras slavio rezultatom 1:0, a nakon trijuma Veleža u prvom duelu sa 2:1, otišlo se u produžetke u nije bilo promjene rezultata, pa je pobjednik dvomeča odlučen penalima, koje su Mostarci riješili u svoju korist sa 3:2.

U trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Velež će igrati protiv Elfsborga. Prva utakmica na programu je 5. augusta u Švedskoj, a revanš sedam dana kasnije u BiH.

(TIP/Izvor: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по скидке. Надежные…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…