Ove karakteristike djeca češće nasljeđuju od očeva

Kad iščekujete rođenje prinove, zamišljate kako će hodati, govoriti ili izgledati. Srećom, znanost može dati odgovore na mnoga od tih pitanja. Postoje određene karakteristike koje djeca nasljeđuju od očeva.

Izgled

Po pitanju izgleda, dijete nasljeđuje 60 posto očevih gena, u usporedbi s 40 posto majčinih. To znači da dijete može od oca naslijediti neke uočljive karakteristike.

Visina

Fizički izgled uglavnom je rezultat očevih gena. Ako je otac visok, velika je vjerojatnost da će biti i dijete. Djeca koja imaju niske majke i visoke očeve, uglavnom su viša.

Dentalna struktura

Struktura zubi uglavnom se nasljeđuje od oca. Ako tata ima kvalitetne, snažne zube koji se rijetko kvare, velika je šansa da će ih imati i dijete.

Prsti

Nije rijetkost da očevi i djeca imaju slične prste, posebno nožne.

Ruke

Ako je otac dešnjak, a majka ljevak i obrnuto, dijete će uglavnom naslijediti karakteristiku svog oca.

Stil spavanja

Koju će dijete zauzeti pozu tijekom spavanja također je moguće reći ako pogledate kako spava njegov otac.

Rupice u obrazima

Zaljubljeni ste u rupice koje se pojavljuju u obrazima vašeg partnera kad se osmjehuje? Velika je šansa da će ih imati i dijete.

Pune usne

Bebe često imaju pune usne, koje s vremenom mogu postati tanje. Ovo se smatra dominantnom karakteristikom koja djeca češće nasljeđuju od očeva, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Pexels)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…

  3. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]реплика наушников Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по…