Denis Bećirović: Hitno formirati Ministarstvo zdravstva na nivou BiH

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u Doma naroda PSBiH, aktivan je na društvenim mrežama.

Na svom Instagram profilu danas je objavio svoj prijedlog još iz augusta prošle godine o formiranju jednog Ministarstva BiH na nivou države.

Njegov post objavljujemo u cijelosti:

“U augustu 2020. godine predložio sam dva zakona (Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine) s ciljem formiranja Ministarstva zdravstva BiH.

Nakon toga, javno sam na sjednici upozorio delegate u Domu naroda PSBiH da se posljedice neusvajanja ovih zakona mogu prelomiti “preko leđa” građana Bosne i Hercegovine.

Nažalost, moje upozorenje se obistinilo. Jedino građani naše države nemaju vakcine čime su direktno ugroženi životi velikog broja ljudi u našoj državi. Zato, još jednom, javno pozivam Vijeće ministara BiH da po hitnom postupku krene u proces formiranja Ministarstva zdravstva BiH. Državi Bosni i Hercegovini je potrebno jedno ministarstvo zdravstva, a ne postojećih trinaest (13) skupih i nepovezanih ministarstava.

Svijet hoće da pregovara sa jednom državnom adresom a ne sa 13 ministarstava. Više je nego jasno da se zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini nalazi u lošem stanju.

Neefikasan sistem, komplikovane procedure, zastarjela oprema, neuslovne bolničke sobe, dugovanja zdravstvenih ustanova, niske plate i masovan odlazak medicinskih radnika, samo su neki od brojnih problema zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini.

Korona kriza i afera u vezi nabavke vakcina je dodatno razotkrila brojne slabosti zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se prekine praksa opstruiranja formiranja Ministarstva zdravstva BiH”, napisao je Bećirović na svom Instagram profilu, prenosi Radiosarajevo.ba.

(TIP/Foto: Arhiva)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Доброго! Актуальные новости Кропивницкого: узнавайте первыми о важнейших событиях. Ждем Вас на https://top10.kr.ua/ [url=https://top10.kr.ua/category/kropivnickiy-novosti/]Все новости Кропивницкого[/url] новости мира последние новости…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…

  3. Здравствуйте! Новости, которые двигают миром: актуальная информация из Украины и всего земного шара. Ждем Вас на https://wian.top/category/economics [url=https://wian.top/category/health]все про здоровье[/url]…