Marinirani krompir iz rerne

22.01.2021 13:54
 

Pečeni marinirani krompir možete poslužiti s mesom, kao prilog.

Sastojci:

– 1 kg krompira

– sok od dva limuna i jednaka količina ulja

– 1 žlica origana

– 3 čehure češnjaka

– sol, papar

Priprema:

U duboku posudu iscijediti sok od dva limuna, dodati isto toliko ulja, tri čehure češnjaka, sol i origano.

Sve dobro umutiti štapnim mikserom.

Dodati krupno izrezane komade limunove kore.

Krompir oprati  i oljuštiti, pa izrezati na kriške i dobro osušiti.

Staviti krompir u plastičnu vrećicu, preliti smjesom od limuna i ostaviti da se marinira oko 30 minuta.

Uključiti rernu na 180 stupnjeva.

Obložiti posudu za pečenje papirom za pečenje, pa lijepo rasporediti krompir iz vrećice. Komade limunove kore ukloniti..

Peći oko 60 minuta. Na pola pečenja okrenuti krompir da se formira lijepa korica sa svih strana.

(TIP/Izvor: /Foto: Shutterstock)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.