Studentski kongres iz Tuzle uvršten na svjetske mape značajnih događaja

Primjer kako vrhunski događaji bivaju prepoznati od strane međunarodne zajednice upravo jeste Internacionalni Kongres (Bio)medicine “Tuzla Brain Week” koji se 8. put održava u Tuzli s ciljem promocije neuroznanosti.

“Tuzlanska sedmica mozga” je i ove godine stavljena na svjetske mape i uvrštena u znajačne događaje za organizaciju globalne inicijative Svjetske sedmice mozga (engl. Brain Awarenss Week / BAW) koja je organizovana od strane Europske federacije društava za neuroznanost (FENS) i Dana Fondacije.

“Uvrštavanjem Tuzla Brain Week-a u dio BAW programa je značajno za sve učesnike kongresa, ali i za širu društvenu zajednicu. Time je naš kongres i dalje jedini događaj iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona,  koji je prepoznat od FENS i Dana fondacije, a mi smo na to izuzetno ponosni.”, rekla je Edina Sejdin, koordinatorica kongresa.

Kalendar međunarodnih događaja koji su uvršteni u program Brain Awareness Week-a možete pogledati na zvaničnoj web stranici Dana Fondacije putem linka.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Nəticə: Azərbaycanda onlayn lotereyaların gələcəyi keno loto online , 10 Lotto Online platformasının Azərbaycan lotereya səktöründə təsirinin nə olduğunu və…