Adis Jašarević: Ruralizacijom grada Tuzla uništava se infrastruktura kulturnog života!

Ruralizacijom grada Tuzla uništava se infrastruktura kulturnog života! Nekompetentnost, javašluk i šutnja su odlike primitivizma palanke…

Pitam se da li je ovo prihvatljivo građanima Tuzle, nadležnoj službi u Gradskoj upravi Tuzla, vijećnicima Gradskog vijeća Tuzla, Gradskoj organizaciji SDP-a Tuzla koja predvodi vlast,  gradonačelniku Zijadu Lugaviću?!

Princip uređenja ulica i infrastrukture  grada u tuzlanskim naseljima po principu ‘asfaltiraj-uredi-iskopaj-naspi tuacnikom-ostavi-ponovo zakrpi-iskopaj’ trebalo bi da vrijeđa intelegenciju građana?!

Pitanje je da li se time pogoduje i ‘nabacuje’ posao nekome od izvođača radova ili se jednostavno radi o javašluku u resornoj službi Gradske uprave Tuzla?!

Zanimljivo je da gotovo sve radove-poslove u gradu Tuzla radi par istih firmi jer pobjeđuju na tenderima?! Ko kontroliše urađene poslove, vidljive greške i kašnjenja?

Da li je istina, prema mom saznanju, da pojedinci uzimaju novac u iznosu od 10 posto, kako bi neke firme dobile posao u gradu?!

Mnogo je pitanja, ali nema odgovora…

Kao novinar pitao bih gradonačelnika Zijada Lugavića o ovim, ali i drugim važnim  pitanjima za kvalitet život građana Tuzle, ali on od preuzimanja mandata ne želi dati intervju za TIP!  To je njegovo pravo, ali…

‘Duh palanke’, da koristim formulaciju iz djela Radomira Konstatinovića ‘Filozofije palanke’, je duh zatvorenosti.

“Politička obećanja su – dugom demokratskom tradicijom – najneobaveznija forma ljudskih veza”,Antonin Scalia.

U galeriji fotografija pogledajte kako izgleda mjesna zajednica Brčanska Malta. Ista slika je i drugim mjesnim zajednicama u gradu Tuzla.

(TIP/Autor: Adis Jašarević)