Kinezi snimili svoj “Top Gun”

Nastavak hit filma Top Gun s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi porušio je rekorde gledanosti prošle godine zaradivši 1.4 milijarde dolara, a ove izlazi takozvana kineska verzija Top Guna, nazvana Born to Fly.

Variety piše da je Born to Fly kineski odgovor Hollywoodu na Top Gun, a ako je za zaključiti po traileru, film uistinu neodoljivo podsjeća na američku inačicu. U filmu radnja prati Leija Yua i elitne pilote koji prolaze kroz rigorozni trening kako bi postali najbolji u svom poslu. Predvodi ih iskusni zapovjednik Zhang, a imaju zadatak testirati najmodernije borbene avione, piše Index.hr.

Trebao je izaći prošle godine

Film obiluje akcijom i scenama u kojima glavni akteri zamalo pogibaju, ali ekipa pobijedi sve nedaće i na kraju ostvari zadatak. Film izlazi u Kini 28. travnja, a zanimljivo je da će se prikazivati i u Europi, kao i u SAD-u. Produkciju filma podupirale su kineske zračne snage i jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom aviona.

Ono što je zanimljivo jest da je Born to Fly trebao izaći prošle godine u listopadu, ali je iz nepoznatih razloga odgođen. Navodno je bilo govora da su specijalni efekti veoma neuvjerljivi, a neki su tvrdili da se mora malo pričekati na objavljivanje jer je film previše podsjećao na Top Gun pa da ne bude optužbi za plagiranje.

Što se karata tiče tu također ima jedna zanimljivost, 75 posto karata za kinesko prikazivanje već je rasprodano, a unaprijed je ostvarena zarada od tri milijuna dolara, piše Index.hr.

(TIP)