Video: Kinezi nude kopije najpopularnijih automobila, cijene do 5000 eura

U Kini su kopije poznatih modela svjetske autoindustrije vrlo popularne, posebno u napučenim gradovima gdje je svaki milimetar bitan.

Ako se pitate kako to da se traži Porsche, Dodge RAM ili Maserati upravo za grad, tajna je u mjerilu. Točnije, radi se o minijaturama koje samo estetski sliče na originalne modele. Radi se o automobilčićima ne nužno većim od klasičnog kei automobila, ali daleko neozbiljnijima.

Tu primjerice ne mislimo na Wullingov električni auto koji nosi epitet najprodavanijeg električnog automobila u Kini. Ove su kopije nerijetko još neozbiljnije, nemaju nužno električni pogon, a na elemente sigurnosti možete zaboraviti.

Ovdje je dizajn na prvom mjestu pa tako Shandong Qile Fengde nudi P8, električnu minijaturu koja izgledom podsjeća na Bugatti Chiron. Ima elektromotor od 3.35 KS, vozi do 50 km/h, a doseg je do 150 km. Cijena je otprilike 500 puta niža nego za originalni Chiron, odnosno oko 5000 USD.

Ali sigurno niste znali da su ovi automobilčići toliko popularni da imaju zasebni autosalon. Tu na jednom mjestu možete vidjeti Porsche 911 Mini, smanjeni Maserati Levante ili Range Rover, ali i kopiju najprestižnije kineske limuzine koju proizvodi Hongqi.

U pitanju su električna vozila iz tzv. segmenta LSEV (low-speed electric vehicle), koji uz brojna ograničenja ima i daleko labavije standarde sigurnosti. Također, opremljeni daleko jednostavnijom i starijom tehnologijom imaju prihvatljivu cijenu koja rijetko kada prelazi 5000 eura, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot: CarNewsChina)

2 komentara

  • Visit Website says:

    Я оцениваю широкий охват темы в статье.

  • these details says:

    Автор представляет сложные понятия в доступной форме, что помогает лучше понять тему.

Komentari su zatvoreni.