Foto: Mercedes je obnovio najprestižniji SUV u ponudi

Status najprestižnijeg Mercedesovog SUV-a drži GLS, koji se nudi u doista posebnom Maybach izdanju.

Mercedes je sada odlučio malo osvježiti ponudu, što je i bilo logično s obzirom na to da su kroz redizajn prošli manji modeli iz game, GLA, GLB i GLE. Redizajnirani GLS se ipak ne nameće nekim revolucionarnim novinama, već su one izvedene u decentnoj mjeri koju će primijetiti samo iskusno oko.

Tako sprijeda maska ima četiri horizontalne letvice, po uzoru na GLE su izmijenjeni prednji usisnici, a straga se mogu uočiti tek nova svjetla. Popis vizualnih novosti završava novim dizajnom 20-inčnih naplataka.

Istina, ako birate Off-Road Engineering Package, dobit ćete i zaštitu podnice te dodatnih 30 mm razmaka prema podnici – dovoljan razlog da se sedmerosjedom uputite izvan asfalta.

U kabini će korisnici prvo uočiti unaprijeđeni MBUX infotainment s tri predefinirana stila prikaza. Novost je off-road način s prikazom kompasa, zakreta upravljača i kutova vozila prema podlozi. Birate li opciju Parking package, računajte na tzv. “transparentni prednji poklopac”, odnosno prikaz ispod prednjice vozila zahvaljujući kamerama. Poneka novost je i u ponudi novih materijala, a pojedini elementi su čak posuđeni sa stare linije Maybacha.

Ponuda motora uključuje isključivo 4Matic opcije, benzince GLS 450 (381 KS i 500 Nm) i GLS 580 (517 KS i 730 Nm) te dizelaše GLS 350d (269 KS i 650 Nm) i GLS 450d (367 KS i 750 Nm). Svi dolaze u formi blagih hibrida s 48V tehnologijom koja daje dodatnih 20 KS i 200 Nm. Izuzetak je GLS 580 s dodatnih 22 KS i 250 Nm boost funkcije.

Posebna priča je AMG izvedba, GLS 63 4Matic+, koji se distancira vizualno, bogatijom opremom i moćnim 4.0 V8 benzincem sa 612 KS i 850 Nm. I ovdje postoji električni boost od 22 KS i 250 Nm. 100 km/h uhvati za 4.2 sekunde i može sve do 280 km/h.

Druga krajnost je GLS 600 4Matic u Maybach izvedbi. Ovdje je uz dvobojni eksterijer i obilje kroma ponuđen sav luksuz koji možete zamisliti, a sve kako bi se ponudom približio najboljima svoje vrste, “terencima” iz Bentleyja i Rolls Roycea.

Postavljena na 23-inčne kotače, ova verzija je dostupna isključivo s V8 motorom koji ovdje razvija 565 KS i 730 Nm. Slabiji je od AMG-a, ali ubrzanje je identično, a maksimalac 250 km/h.

Start ponude GLS-a bit će na oko 100.000 eura, dok će AMG i Maybach biti vjerojatno nekih 80 posto skuplji, piše Index.hr.

(TIP/Foto:  Mercedes)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение бк леон вылетает[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…