“Sa rakom ne završava život…”: Sarajevska frizerka Alisa Kustura treba pomoć dobrih ljudi

Za njeno liječenje u Njemačkoj potrebno je 17.950 eura…

“Sa rakom ne završava život. Ja ne dam da moj završi” kaže lijepa sarajevska frizerka Alisa Kustura za koju Pomozi.ba pokreće apel sa humanitarnim brojem 17022. Pozivom donirate 2 KM.

Alisin život se promijenio u potpunosti kada je u martu 2022. godine zbog bolova u stomaku posjetila ljekara, da bi ubrzo poslije toga saznala da ima karcinom dojke koji je metastazirao na jetru.

Do sada je imala brojna zračenja i terapije koje su učinile da se karcinom dojke smanjio i da je u regresiji, ali su metastaze na jetri i dalje aktivne, prenosi Oslobođenje.

Za njeno liječenje u Njemačkoj potrebno je 17.950,00 eura, a ranije smo za njene lijekove donirali 7.152,62 eura. Sama Alisa je uz pomoć porodice i prijatelja za dosadašnje terapije prikupila i utrošila oko 53.000 KM. Ona se uprkos teškoj bolesti kao frizerka priključila našoj humanitarnoj akciji gdje su zainteresovani građani ima priliku ošišati se ili skratiti bradu i platiti koliko žele, a sav novac je išao za akciju pomoći Turskoj i Siriji, poručuju iz Pomozi.ba.

Dakle, humanost ne poznaje granice, a sada je naša pomoć potrebna ovoj 35-godišnjoj mladoj ženi.

Donacije su osim poziva na broj 17022 moguće i putem web platforme pomoziba.org, uplatama putem žiro računa ili PayPala.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

(TIP)