Evo što događa tijelu ako prestanemo doručkovati

Liječnici oduvijek preporučuju uravnoteženu prehranu koja se sastoji od pet obroka dnevno: doručka, prijepodnevne užine, ručka, poslijepodnevne užine i večere. Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu jer osigurava najviše hranjivih tvari i energiju za ostatak dana.

Tijekom noći, dok smo spavali, tijelo je probavilo i preradilo sve hranjive tvari koje smo unijeli večerom. Zbog toga, kad se probudimo, osjećamo slabost. Želudac je prazan, a doručak će nam pomoći povratiti izgubljenu energiju. Ali što se događa ako ga prestanemo jesti?

Zbog žurbe, mnogi danas preskaču doručak, a to može imati ozbiljne posljedice po naše zdravlje. Prvo, kad se probudimo, razina glukoze je niska i ako ništa ne unesemo u tijelo tijekom jutra, oštećujemo živčani sustav, odnosno neurone. Osim toga, manjak glukoze čini nas nervoznima, neraspoloženima i sklonijima stresu i tjeskobi, prenosi Index.hr.

S druge strane, doručak ne bi trebao biti bogat proizvodima s visokim udjelom glukoze. Njezina razina naglo raste, što može uzrokovati hipoglikemiju i izazvati glad u roku od nekoliko sati.

Stručnjaci se slažu da je skyr jogurt najpametniji odabir za doručak. Kako piše The Parade, proteini su zasitniji od masti ili ugljikohidrata pa vam njihova konzumacija može pomoći da jedete manje tijekom dana. A osim skyr jogurta, postoji još šest namirnica koje se smatraju odličnima za početak dana. Koje su to, doznajte ovdje.

(TIP/Foto:Unsplash)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]купить ленту конвейерную[/url] помогут консультанты интернет-магазина. Благодаря нашему опыту…