Dončićeva 53 poena za pobjedu Dallasa, Nurkić ponovo na terenu

Košarkaši Portlanda pobijedili su noćas Atlantu sa 129:125 i nanijeli joj drugi uzastopni poraz u NBA ligi.

Portland je predvodio Damian Lillard sa 42 poena i šest asistencija. Jerami Grant postigao je 22 poena, a Anfernee Simons 21 poen uz sedam asistencija. Jusuf Nurkić pobjedi je doprinjeo sa 12 poena i pet skokova.

U ekipi Atlante Dejounte Murray postigao je 40 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, a srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 23 poena, sedam asistencija, četiri skoka i ukradenom loptom. John Collins dodao je 16 poena, a Clint Capela 10 poena i 15 skokova.

Košarkaši Dallasa pobijedili su Detroit sa 111:105 predvođeni Lukom Dončićem, koji je postigao 53 poena, uz osam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. On se vratio u tim poslije problema sa lijevim skočnim zglobom, a postigao je 24 poena u prvoj dionici, a 18 u trećoj.

Osim Dončića, jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena u ekipi Dallasa bio je Spencer Dinwiddie sa 12 poena, od kojih je 10 postigao u posljednjoj deonici. Reggie Bullock postigao je devet, a po osam dodali su Tim Hardaway i JaVale McGee.

Detroit je izgubio šesti put u posljednjih sedam utakmica, a najefikasniji u toj ekipi bio je Bojan Bogdanović sa 29 poena. Saddiq Bey dodao je 18, a Jaden Ivey 14 poena.

Košarkaši Golden Statea pobijedili su Oklahomu sa 128:120 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu. Aktuelne šampione predvodio je Stephen Curry sa 38 poena, 12 asistencija i osam skokova. On je pogodio osam “trojki” iz 14 pokušaja, uz šut ukupno 12/20.

Dobru partiju prikazao je i Klay Thompson sa 28 poena, od kojih šest “trojki”, a po 15 poena dodali su Andrew Wiggins i Jordan Poole.

U ekipi Oklahome Shai Gilgeous-Alexander postigao je 31 poen, uz sedam asistencija i četiri skoka, Josh Giddey imao je 21 poen, uz osam skokova i šest asistencija, a Jaylen Williams 19 poena.

Košarkaši Brooklyna pobijedili su Los Angeles Lakerse sa 121:104 za drugu vezanu pobjedu. Kyrie Irwing bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 26 poena, sedam skokova i šest asistencija. Cam Thomas i Patty Mills doprinijeli su sa po 21 poenom, a Royce O’Neale sa 14 poena i šest skokova.

U ekipi iz Los Angelesa, u kojoj nije bilo LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, najefikasniji je bio Thomas Bryant sa 18 poena uz devet skokova, dok je Russell Westbrooke postigao 17 poena, uz 10 asistencija i osam skokova.

Košarkaši Orlanda pobijedili su Philadelphiju sa 119:109 i prekinuli niz od tri poraza. U pobjedničkom timu Paolo Banchero bio je najefikasniji sa 29 poena uz 10 skokova, Moe Wagner dodao je 22 poena, a njegov mlađi brat Franz Wagner 19 poena uz šest skokova.

Philadelphija je prekinula niz od sedam pobjeda, a najefikasniji je bio Joel Embiid sa 30 poena, uz 11 skokova i pet asistencija. To je bila njegova 27. utakmica ove sezone u kojoj je postigao najmanje 30 poena. James Harden dodao je 17 poena, osam skokova i šest asistencija, a sa 17 poena meč je završio i Tobias Harris.

U ostalim utakmicama Sacramento je poslije produžetka pobijedio Minnesotu sa 118:111, a Phoenix je pobijedio Toronto sa 114:106 i ostvario šestu pobjedu u posljednjih sedam utakmica. Washington je pobijedio San Antonio sa 127:106 i prekinuo niz od 22 poraza u međusobnim duelima na gostujućem terenu.

(TIP/Izvor: Beta)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.