Skupština KS izabrala delegate u Dom naroda FBiH

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo u nastavku konstituirajuće sjednice izabrali su delegate u Domu naroda Federacije BiH iz reda konstitutivnih naroda i Ostalih.

Zastupnici kantonalne skupštine Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Ostali unutar svojih etničkih klubova, između sebe, biraju delegate za Dom naroda FBiH. Kanton Sarajevo imenuje ukupno 12 delegata i to pet Srba, četiri Bošnjaka, dva iz reda Ostalih i jednog Hrvata.

Iz reda bošnjačkog naroda izabrani su zastupnici Haris Zahiragić (SDA), Kemal Ademović (NiP), Irfan Čengić (SDP), Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović (SBiH).

Iz reda srpskog naroda izabrani su Smiljana Viteškić (SDA), Vedrana Vujović (DF), Jelena Pekić i Igor Stojanović iz SDP-a i Miomirka Melank (NS).

Delegat iz reda hrvatskog naroda bit će Damir Marjanović (Za nove generacije).

Sanela Klarić (NS) izabrana je direktno u Dom naroda iz reda Ostalih, dok će Albin Zuhrić (DF), Kenan Magoda (SDP), Vibor Handžić (NS) i Nihad Uk (NS) biti izabrani u drugom krugu zbog toga što u preostalim kantonima nedostaju zastupnici iz reda Ostalih.

(TIP/Izvor: Onasa/Foto: Fena/Hazim Aljović)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.