Cenić: Čović će izboriti još jednu pobjedu, a to je da Komšića i DF-a neće biti

Ekonomistica Svetlana Cenić za N1 je kazala da lider HDZ-a Dragan Čović, ne želi nikakvu konkurenciju u svom dvorištu, te da će on na taj način izvojevati još jednu pobjedu, a to je da Željka Komšića odnosno DF-a neće biti.

Komentarišući dogovor HDZ-a i Osmorke, istaknula je da je “Američka ambasada na to najviše uticala”, jer kako je rekla, “bio je cilj izbaciti SDA i to je potpuno jasno”.

“Što se tiče Dragana Čovića, on ne želi nikakvu konkurenciju u svom dvorištu, a on će na taj način izvojevati još jednu pobjedu, a to je da Željka Komšića odnosno DF-a neće biti. I onda smo gledali četiri godine Vladu u tehničkom mandatu, upravo zbog toga nije htio DF, pa je onda je napravljena neka konstrukcija na državnom nivou, a ovoga puta neće biti ni govora. Možemo očekivati da prvih mjeseci mandata prođe u smjenama i postavljenima i da gledamo ko je smijenjen i postavljen”, prokomentraisala je Cenić.

Osvrnula se i na koalicije i formiranje vlasti, rekavši da “nije sreća koalicije puna vreća, jer dve trećine su uvijek jače od jedne trećine”.

“Ovdje fali jedan ćošak, koji će biti jaka opozicija. U jednoj trećini sada je previše stranaka i pitanje je koliko se mogu izboriti. SNSD I HDZ gledamo godinama. Pitanje je koliko će snage imati, da li će uspjeti da se izbore, sumnjam. Dosta fotelja je već raspoređene, u tu jednu trećinu treba svih osam stranaka da stane, a ovamo imaju vrlo komotne pozicije i mogu da ucjenjuju”, mišljenja je Cenić.

Za N1 je prokomentarisala i sve veću inflaciju, rekavši da se građani apsolutno ne bune oko poskupljenja.

“Moralna ravnodušnost – na tome je naš sistem čitav zasnovan, da niko ne reaguje na poskupljenja, krađu, kriminal… Čak i hvalimo ljude – jest krao, ali nešto je i uradio. To čak postaje i neka prednost, a pogotovo građani ne reaguju za primanje”, kazala je Cenić.

Kako se u ovoj državi ubija želja za bilo kakvom voljom, dodaje ona, to će psihologija i psihijatrija izučavati.

“Jučer sam pisala tekst i predložila da počnemo proizvoditi magnete za frižider sa likovima vođa, pa onda stavite najveći magnet, i neka vam bude lakše kad otvorite frižider, a unutra prazno”, u svom stilu je prokomentarisala Cenić.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…

  2. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  3. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…