Video/Napravite savršeno pečeni punjeni krompir u ljusci: Izvana hrskav, a iznutra mekan

Čini se kako je ispeći cijeli krumpir u pećnici prilično jednostavan zadatak, ali postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći pri postizanju savršeno mekanog krompira s hrskavom, slanom koricom.

Dok ste za neke savjete i trikove vjerojatno već čuli (bez aluminijske folije, super vruća pećnica), ključni korak ove metode je izvaditi krumpire iz pećnice kad su već skroz omekšali, tek onda ih premazati uljem ili maslacem i začiniti solju te vratiti u pećnicu na još 10 minuta. Priprema je prilično jednostavna, a uz ovu metodu ćete dobiti apsolutno najhrskaviji krompir iz pećnice koji ste ikada probali.

Priprema

Kako bi svi bili gotovi u isto vrijeme, odaberite srednje velike krompire približno iste veličine. Svaki krumpir probodite vilicom za okretanje mesa (čvršća je od obične) oko šest do osam puta. Ubodi ne moraju biti duboki, a bez ovih otvora za ventilaciju može se dogoditi da vam krompir u pećnici eksplodira, prenosi Index.hr.

@jobinthefoodie Stuffed Potatoes with bacon & cheese😋 you can find the detailed recipe on my insta page 😉 #bacon #potatoes #stuffedpotato #southafrica #tiktoksouthafrica🇿🇦 #quickmeals #whatsfordinner #yummyy #yummyy #fyp #simplemeal #meals #tiktokfood #tiktokfoodie #yummyyummy #cheese #cheeselover #comfortfood #foodiesoftiktok #foodiesofsa #food ♬ Toner CMVP system Transparent piano Refreshing(1016869) – RYOpianoforte

Nemojte zamotati krompire u aluminijsku foliju jer folija zadržava vlagu, a želite da tokom pečenja višak tekućine izađe iz krompira, kako biste dobili hrskavu koricu. Krumpire pecite na visokoj temperaturi između 220 i 240°C, a pouzdano su gotovi kada čačkalicu možete zabiti u središte krompira uz malo ili nimalo otpora. Vrijeme pečenja za srednje velike krumpire iznosi između 45 i 60 minuta.

Hrskava korica

Kad su krompiri pečeni, izvadite ih iz pećnice i lagano premažite otopljenim maslacem ili uljem, a zatim pospite solju. Ovaj je korak ključan za postizanje hrskave vanjštine. Maslac ima ljepši okus i teksturu od ulja i ako ga dodate prerano, može zagorjeti prije nego što su krompiri do kraja pečeni, a sol će se zalijepiti tek nakon što smo krompir namazali masnoćom.

Vratite krompir u pećnicu na još 10 minuta, a ako želite postići iznimno hrskavu vanjštinu, podignite rešetku za razinu ili dvije. Gotove krompire odmah zarežite kako biste ispustili paru i poslužite ili ih napunite pa zapecite s malo sira koji će se rastopiti pa vam uz takav krumpir treba doslovno tek malo zelene salate. Toliko je fin da vam meso neće biti ni na kraj pameti. Pogledajte kako to radi djevojka u videu.

(TIP/Foto: Shutterstock)