Božo Antunović nosilac liste HDZ BiH za Skupštinu TK

HDZ BiH Soli objavio je imena za predstojeće opće izbore. Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona bit će Božo Antunović, bivši ministar u Vladi TK, aktuelni zamjenik direktora KPZ Tuzla. Kako je za Hrvatski glasnik rekao Antunović, vjeruje da će opravdati povjerenje koje mu je ukazano.

˝Neovisno o složenim  okolnostima i stanju  u društvu  i državi, trenutku opterećenom brojnim problemima političkog i gospodarskog karaktera nemoguće je ne osjećati  zadovoljstvo ukazanom čašću  i povjerenjem da nosim listu Koalicije HNS BiH za Skupštinu Tuzlanske županije“, rekao je Božo Antunović i dodao da je njegovo zadovoljstvo još veće  jer je dobio jednoglasnu podršku Županijskog odbora HDZ BiH Soli te svih organizacija koje djeluju.

„Teret ako ga i ima, a koji nosi ta pozicija nestaje istog momenta kada se pogleda lista i kandidati na njoj koju čine već potvrđene osobe, kao i značajan broj mladih i obrazovanih osoba. Na listi su liječnici, inženjeri,  pravnici, ekonomisti koji nemaju iza sebe nikakvih tereta. To kazuje ujedno i  kakvu potporu  i kakvu snagu u hrvatskom narodu Tuzlanske županije uživa HDZ BiH.“

Na kraju je rekao da je uvjeren da će u narednom razdoblju, Hrvati Tuzlanskog kantona imati bar jednog  predstavnika sa ove liste.

„Izražavam uvjerenje da će svi oni svojim znanjem i poštenjem doprinijeti boljitku svih građana naše županije, ali i naše domovine Bosne I Hercegovine“, poručio je Božo Antunović, nositelj liste HDZ BiH za predstojeće izbore u Tuzlanskom kantonu.

Za Parlament Federacije BiH, izborna jedinica koju čine Tuzla, Lukavac, Srebrenik i Čelić nosilac liste je Danijel Nikolić koji je trenutni predsjednik Županijskog odbora, a uz njega su još na listi Tamara Tufekčić i Jozo Tunjić. Jozo Banović bit će nositelj liste u izbornoj jedinici koju čine Živinice, Kladanj, Banovići, Teočak i Sapna.

Mijo Krešić bit će nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u okviru izborne jedinice koju čine Tuzlanski kanton, Posavska županija i Brčko Distrikt.

Treba na kraju naglasiti da su pored Bože Antunovića na listi Jasminka Mijatović, Mato Matijević, Božo Jurić, Maja Pođanin, Mladen Mišić, Vinko Pavlović. Uz njih su još izuzetno cijenjene osobe na našim prostorima kao što su Blaško Topalović, Azur Azabagić, Denis Žepić, Anto Dujaković, Danijel Pavić, Ilija Maričević, Goran Stojak, Dražan Divković, Vedrana Brakić, Martina Miljanović, Marina Stjepanović, Ivana Manojlović, Ljubica Mišković, Ljubica Šimić, Anto Marjančević, Janja Vasilić, Lucija Mazić, Zoran Banović, Dragana Banović i Anto Jurić.

(TIP)