Nakon što je SDA s listi eliminisala ‘ćutologe’, Izetbegović već najavio da će Osmanovića, Softića i Genjca ‘uhljebiti’

Nije bilo pretjerano iznenađenje da na izbornim listama SDA nema imena veterana ove stranke koji su pri tome visoko kotirali unutar stranačkih struktura – Adila Osmanovića i Safeta Softića.

Njih svojevrsni politički odstrel krenuo je mjesecima ranije, uglavnom preko propagandnih glasila SDA, ali i botova koji su ih diskreditirali.

Nakon što je Bakir Izetbegović na jednom skupu iskoristio termin ‘ćutolozi’, botovi i propaganda SDA počeli su imenovati tu grupaciju, a predstavnici su bili upravo Osmanović i Softić.

Njima dvojici se zamjera što npr. ne pljuju druge ljude po društvenim mrežema, a prvenstveno što vatreno ne brane bračni par Izetbegović.

Iako se oni zvanično ne imenuju, čini se da je Izetbegović sinoć ponovo jasno iscrtao njihove likove.

“To su oni koji čekaju da drugi dobiju ili izbore političke bitke umjesto njih i koji se pozicioniraju, koji šutnjom i čekanjem kane postići rezultat u politici. Mislim da je sasvim jasno kad se to kaže, da su sasvim prepoznatljivi. Ja ih nabrajati neću. Ali sasvim sigurno ovaj put će na listama da budu oni koji vuku, koji su se borili, koji su postali prepoznati po tome što su fajteri, što ne šute itd.”, rekao je Izetbegović u Dnevniku D FTV-a.

A onda je stiglo direktno pitanje zašto Osmanović i Softić nisu na listi.

Objašnjenje je navodno prosto – teren ih nije podržao.

“Nisu dobili kandidature mjesnih odbora, opštinskih itd., a onda ni kantonalnog. Zašto je to tako ja ne bih analizirao. To su ljudi koje ja izuzetno cijenim i lično neću dopustiti da dođe do nekog pada njihovog”, rekao je Izetbegović.

Očito, iako su zbog svog ‘ćutanja’ eliminisani s listi, neće se dozvoliti da njih dvojica nestanu sa scene.

Zato je Izetbegović već unaprijed obećao uhljebljenja.

“Ne mora se biti u parlamentu da bi se bilo aktivno u politici”, rekao je Izetbegović, pa dodao:“To su iskusni SDA seniori, zaslužni, cijenjeni, pa naći ćemo neke druge pozicije za njih”.

Dakle, ne brinite, tipove poput Osmanovića, Softića, Genjca, Džaferovića gledat ćete i dalje, piše Raport.ba.

(TIP/Foto: Raport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя новейшие обновления в приложении БК Олимп для Android! [url=https://olimp-apk.ru/]Приложение Олимп[/url] доступно сейчас. Мы улучшили наше приложение, чтобы…