Načelnik Bego Gutić upriličio prijem za učenike generacije – najboljim učenicima uručene novčane nagrade

Općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Banovići za školsku 2021./2022. godinu. Riječ je o učenicima koji su bili najbolji u svojim školama, a to su: Adna Kikanović (MSŠ Banovići), Ajla Imširović (OŠ Banovići Selo), Emina Gabeljić (OŠ Grivice), Samed Sudžuka (OŠ Banovići), Amina Brigić (OŠ Treštenica) i Amina Imširović (OŠ Seona).

Prema riječima načelnika Gutića, Općina im na ovaj način odaje priznanje za postignute rezultate u školovanju i njihov rad i trud biće novčano nagrađen. Kakao je kazao, novčane nagrade trebaju da im budu motiv da nastave učiti i raditi, jer se trud i rad na kraju uvijek i vrednuju.

Općina Banovići je na ovaj način nastavila sa praksom iz prošle godine – praksom nagrađivanja najboljih učenika, što predstavlja samo mali dio podrške obrazovanju. Iako je obrazovanje u nadležnosti Kantona, u budžetu Općine se svake godine planira stavka za ovu oblast sa koje se izdvajaju određena sredstva za pomoć školama, stipendiranje učenika i studenata i podršku najboljim učenicima.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.