Roma prvi osvajač UEFA-ine Konferencijske lige

Fudbaleri Rome premijerni su osvajači UEFA-ine Konferencijske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

U finalnoj utakmici igranoj na stadionu ”Air Albanija” u Tirani popularno zvana ”Vučica” pobijedila je Feyenoord, rezultatom 1:0.

Roma je povela u 32. minutu kada je mrežu nizozemske ekipe pogodio Nicolo Zaniolo, na asistenciju Bryana Cristantea.

I pored terenske inicijative i prilika tima iz Rotterdama u drugom poluvremenu mreža Rimljana ostala je netaknuta te se ispostavilo bio je to i konačan rezultat meča.

Ekipa portugalskog trenera Josea Mourinha postala je tako prva koja je podigla trofej u najnovijem UEFA-inom takmičenju.

Večerašnjoj utakmici, pogotovo jučer, prethodili su neredi na ulicama Tirane u kojima je bilo povrijeđenih policajaca i huligana. Radi sukoba danas prije meča, ali i tokom noći bit će pojačane mjere sigurnosti u glavnom gradu Albanije.

(TIP/Izvor: Anadolija/Foto: REUTERS/Florion Goga)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.