Asim Sarajlić se izjasnio: “Časni sude, nisam kriv”

Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, izjavio je na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu da se ne osjeća krivim za ono što ga tereti optužnica – davanje dara i drugih oblika koristi.

Pored Sarajlića, optužnica Tužilaštva KS tereti i Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića, da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovarali kupovinu glasova za unutarstranačke izbore za predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, a glavni dokaz i pokretač istrage je audiosnimak kupovine koji je na svom Facebooku objavio Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

I ostali u ovom predmetu su se danas izjasnili da se ne nalaze krivim.

Podsjetimo, nakon što je ova afera zaokupila bh. javnost, Asim Sarajlić, dotadašnji potpredsjednik SDA podnio je ostavku na sve stranačke funckije. Nakon što su mu u aprilu ove godine uvedene sankcije SAD-a, Sarajlić je podnio ostavku i na funkcije u parlamentarnim komisijama, dok se zadržao na poziciji delegata u Domu naroda državnog parlamenta.

Prije današnjeg,ročište Sarajliću i ostalima zakazivano je već dva puta, no zbog dojavi bombi u Općinskom sudu u Sarajevu, ona su otkazana.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…