Kisela pileća čorba

Okrepljujuća čorba sa pilećim mesom i mileramom.

Sastojci:

– 500 g pilećeg bijelog mesa

– ulje

– 1 glavica luka

– 450 g zamrznute mješavine mrkva-grašak-krompir ili svježe povrće

– 1 korjen peršina

– peršinov list

– sol, biber

– 1 kašika limunovog soka

– 2 žumanjka

– 5 kašika milerama

Priprema:

Na ulju propržiti sitno sjeckani luk, pa dodati meso isjeckano na kockice i malo propržiti.

Sipati vodu i kada provri skinuti pjenu. Zatim začiniti solju i biberom, po ukusu.

Staviti mješavinu povrća, peršinov koren isjeckan na kockice i peršinov list.

Kada čorba bude gotova, u činiji izmešati žumanjka i mileram, pa sve zajedno sipati u šerpu sa čorbom.

Na kraju dodati kašiku soka od limuna.

Prijatno!

(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)