Video/Foto: Konačno prava stvar: BMW obnovio seriju 3

Najpoznatiji BMW-ov model prolazi kroz redizajn.

Odmah na početku jedna dobra vijest. Za razliku od nekih prethodnih noviteta, ovaj ne donosi šokove i sasvim sigurno neće izazvati podijeljena mišljenja. Svi koji vole BMW zavoljet će i redizajnirani model koji donosi niz unapređenja, kako vizualnih tako i tehnoloških.

Sasvim logično za model koji je samo u zadnjem izdanju prodan u više od 1.1 milijuna primjeraka. Uostalom, svaki sedmi prodani BMW je upravo serija 3.

Facelift serije 3 tako uključuje nove boje i dizajne naplataka, ali i novi dizajn prednjih svjetala s novom grafikom dnevnih svjetala. Kad je pak prednja maska u pitanju, stvari su taman kakve bi trebale biti, što se baš i ne može reći za odbojnike koji sada automobilu daju agresivniji izgled. Dojam je da je BMW definitivno serijom 3 odigrao na sportsku kartu i napravio je solidan, pa čak i vrlo dobar posao.

Najveća novost svakako je u kabini, i to kroz implementaciju Curved Displaya, zakrivljenog zaslona koji donosi i najnoviju generaciju iDrive8 operativnog sustava. Zakrivljeni zaslon čine dva zaslona, 12.3-inčni ispred vozača i 14.9-inčni centralni, orijentiran prema vozaču.

Oprema je, dakako, prvoklasna, a vrijedi reći i da je serija 3 5G-ready, gdje se koristi antenski sustav vozila, a opcijski se može ubaciti i eSIM kartica kao svojevrsni BMW ID vozača.

Ponuda motora je zato ostala ista. Ručni mjenjač više nije u ponudi, pa je jedina opcija osam-stupanjska automatika, i to s novom ručicom. Osnova ponude je 2.0 turbak koji u 318i daje 156 KS i 250 Nm, a na 320i 184 KS i 300 Nm te 330i s 245 KS i 400 Nm. Snažnije izvedbe nude se i s xDrive pogonom.

Na vrhu ponude je M340i xDrive s 3.0 šestcilindrašem, a između su se smjestili još 320e i 330e plug-in hibridi s 204, odnosno 292 KS. I ponuda dizelaša ostaje bogata. Kreće s 318d (150 KS i 320 Nm), pa dalje preko 320d (190 KS i 400 Nm) do 3.0 opcija iza oznaka 330d (286 KS i 650 Nm) i M340d xDrive (340 KS i 700 Nm).

Prodaja kreće u srpnju, a cijene će očekivano biti više. Tako najjeftiniji 318i u Njemačkoj kreće od 43.900 eura, što je nekih 10% više u odnosu na još uvijek aktualno izdanje. Birate li karavan, računajte s dodatnih 1100 eura izdatka i ukupno 45.000 eura za najjeftiniji karavan s plavo-bijelim propelerom, piše Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.