Mjesečna karta za putovanje Njemačkom – samo devet eura

Od 1. juna svi građani Njemačke, ali i turisti u toj državi, moći će kupiti mjesečnu kartu za samo devet eura koja važi u svim sredstvima javnog prijevoza i vrijedi u cijeloj Njemačkoj, lokalnom i regionalnom prijevozu.

Karta “9 za 90” je karta na tri mjeseca i rezultat je konkretnog poteza Vlade Savezne Republike Njemačke da pomogne građanima u periodu kada cijene energije i goriva vrtoglavo rastu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Karte za 9 eura mjesečno bit će u prodaji od prvog juna i kampanja će trajati i u julu i augustu. Karta će vrijediti uvijek od 01. do kraja mjeseca, bez obzira na to kada je kupljena. Dakle, putnici će za 27 eura moći kupiti kartu za tri mjeseca.

Iako je ovaj vid pomoći namijenjen prvenstveno osobama koje putuju do posla, a kako bi smanjili korištenje automobila, očekuje se da će ovom kampanjom se potpomoći i turizam u Njemačkoj te da će mnogi Nijemci iskoristiti ovu kartu kako bi slobodno vrijeme proveli putujući unutar države.

Iako zvuči sjajno putovati za 9 eura, kampanja je izazvala i nezadovoljstvo s obzirom na to da ruralni dijelovi i nisu najbolje povezani javnim transportom te će ti stanovnici i dalje morati koristiti vlastita vozila.

Također, Vlada će morati nadoknaditi troškove i onima koji imaju već kupljenu godišnju kartu, prenosi N1.

Više informacija dostupno je na ovom linku, a do kraja mjeseca bit će poznati i svi ostali detalji o karti od 9 eura za putovanje Njemačkom.

(TIP/Foto: Pixabay/Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…

  3. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]реплика наушников Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по…