Video/Zašto bi samo muškarci bili spretni s rukama: ‘Pretvorila sam kombi u mali dom iz snova’

Kaže kako se na ovaj pothvat odlučila tokom pandemije kad se s posla u planinarskoj kući u Francuskoj morala vratiti kući nakon što joj je baka umrla. Tada je shvatila da je život previše kratak…

@ameinavan Welcome to my van tour #vantour #vanlife #vanbuild #vanconversion #tinyliving #tinyhome #spiritualawakening #camping #offgrid #travel #reno #housetour ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

Amélise Burr iz Velike Britanije na TikToku je ponosno pokazala kako je svojim rukama stari kombi pretvorila u mali ružičasti dom iz snova.

– Trebalo mi je godinu i pol da kombi pretvorim u kamper. Evo, kuhinjsku radnu plohu sam napravila od drveta s paleta koje sam dobila besplatno. Malo sam ih izbrusila pa dodala ružičaste pločice koje sam platila 14 funti (oko 120 kuna) – ispričala je i dodala kako je i ostali namještaj napravila od materijala koje je pronašla na cesti.

Na primjer, na prilazu nečije kuće je pronašla aluminijske letvice, one su joj poslužile za okvir kreveta na koji je potom stavila daske, prenosi 24sata.hr.

Otkrila je koliko ju je cijeli projekt stajao

Stari kombi Ford Transit je platila 5000 funti (oko 45.000 kuna), a za uređenje interijera je potrošila 2000 funti (oko 18.000 kuna).

Kaže kako se na ovaj pothvat odlučila tijekom pandemije kad se s posla u planinarskoj kući u Francuskoj morala vratiti kući nakon što joj je baka umrla. Tada je shvatila da je život previše kratak i koliko je bitno slijediti svoje snove.

Ljudi koji su vidjeli njezin mali dom na kotačima su bili oduševljeni. Neki su prokomentirali kako bi i sami trebali skupiti hrabrosti i upustiti se u tako nešto, prenosi The Sun.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.