Britanska zastupnica Alicia Kearns boravila u BiH: Jezik podjela se naoružava

Zastupnica u britanskom Parlamentu Alicia Kearns, boravila je u srijedu u Bosni i Hercegovini gdje se sastala sa članovima Predsjedništva BiH.

Na sastanku su bili prisutni i predstavnici Komiteta za vanjske poslove Velike Britanije, predsjedavajući svih parlamentarnih stranaka u britanskom Parlamentu kao i britanski ambasador u BiH Matthew Field.

“Sasvim je jasno da se jezik podjela naoružava i moramo učiniti sve što možemo da pomognemo u smanjenju napetosti i osiguramo da BiH svim građanima pruži stabilnost”, napisala je Kearns na Twitteru nakon posjete.

Važno je istaći da je sastanku prisustvovao Milorad Dodik iako je Kearns ranije isticala da se treba slijediti primjer SAD-a te da sankcije ovom članu Predsjedništva BiH treba uvesti i Velika Britanija.

Zastupnica Konzervativne stranke Alicia Kearns je bila inicijator diskusije u stanju u BiH u britanskom parlamentu početkom decembra prošle godine.

Tada je Donji dom jednoglasno dlučio podržati Dejtonski sporazum i visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, te pozvao Vladu Ujedinjenog Kraljevstva i njene saveznike da “osiguranju mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu”.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.