Nemanja Dragutinović je novi fudbaler Slobode

Dvadesetdvogodišnji Nemanja Dragutinović je novi fudbaler Fudbalskog kluba „Sloboda“. Sa Dragutinovićem je potpisan ugovor u trajanju od 18 mjeseci, odnosno do kraja takmičarske 2022./2023. sezone.

„Sretan sam zbog dolaska u Tuzlu i klub kao što je Fudbalski klub „Sloboda“. Pripala mi je čast što je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem izabrao mene. Velika je odgovornost braniti boje Slobode i ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje kroz svaki trening i utakmicu. Želim da ostvarimo klupske ciljeve i vjerujem da ćemo to uspjeti sa armijom navijača koju ovaj klub ima iza sebe“, kazao je Dragutinović koji u Slobodu dolazi iz FK Radnički 1923 iz Kragujevca.

Nemanja Dragutinović je rođen 9. aprila 1999. godine u Zvorniku. Pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača. Tokom svoje karijere je nastupao za Drinu iz Zvornika, Mladost DK, Novi Pazar i već pomenuti Radnički 1923 iz Kragujevca. U prošloj polusezoni srbijanske Super lige je  nastupio u 13 utakmica. Upisao je jednu asistenciju. Jedan nastup je upisao u Kupu Srbije.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.