Bosna i Hercegovina u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine primio je informaciju da je naša država u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje bi se trebalo održati 2023. godine. Grad domaćin bio bi Sarajevo.

“Naša organizacija dva evropska prvenstva 2020. i 2021. godine, kao i odlični sportski rezultati doprinijeli su  odličnom rejtingu saveza u evropskim i svjetskim okvirima, kao i same mogućnosti prijave za ovako značajno takmičenje”, ističe Samir Šarić, član predsjedništva Taekwondo saveza BIH.

Konačna odluka, između Bosne i Hercegovine i Meksika, biće donesena 28. januara ove godine, a nakon prezentacije obje države pristupit će se glasanju.

Taekwondo savez BiH je u posljednjih nekoliko godina pokazao kvalitetu rada, organizovali smo jedno od najuspješnijih takmičenja 2020. godine u trenucima najveće pandemije, a protekle godine organizovali smo tri takmičenja na kojima je bilo prisutno 1500 gostiju, od čega skoro 1000 takmičara. Osvajali smo medalje na evropskim prvenstvima u svim kategorijama, a naš Nedžad Husić je najuspješniji bh. olimpijac nakon osvajanja petog mjesta u Tokiju. Radimo na poboljšanju svih aspekata, pokrenuli smo edukaciju trenera, kao i izgradnju nacionalnog taekwondo centra” ističe na kraju Šarić.

Sve ovo i još mnogo toga doprinijelo je do toga da se  Taekwondo savez BiH pozicionirao na svjetsku mapu kao jedan od najorganizovanijih, te se iskreno nadamo dobijanju ove organizacije kako bi pokazali da možemo još više, istakli su iz Taekwondo saveza BIH.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.