Živinice: Kod 28-godišnjaka pronađena droga i oružje

Policijski službenici Uprave policije/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji sa policijskim službenicima PS Živinice su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretres stana, pomoćnih prostorija i pmv. koje koristi A.R., rođen 1993.godine iz Živinica, kojom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 veća pvc.pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 33 manja pvc.pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, pištolj, 11  metaka, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa A.R. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će danas (24.01.2022.godine), uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu, na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz MUP-a TK.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://man-attestats24.com/]https://man-attestats24.com/[/url] - Аттестат купить окончание – путь к вашему будущему. В нашем портале все вы можете без труда и быстро…