Simpatija ne shvaća da vam se sviđa? Evo što bi moglo pomoći

Gledanje u mobitel dok ste s nekim jedan je od najjednostavnijih načina da kažete nekome da niste zainteresirani. Nađite vremena za simpatiju, gledajte ih u oči, nabacite osmijeh ili im otvoreno recite što osjećate…

Ponekad, koliko god pokušavali privući pažnju simpatije, čini se kao da ništa ne ide po planu. Ne bojte se, ne morate slati (ili se pretvarati da šaljete) pijane rizične poruke, pokretati određene teme, lagano dodirivati ​​svoju simpatiju ili pokušavati natjerati svoje prijatelje da vas spoje. Postoje i druge taktike koje će vam pomoći da na pravi način privučete pažnju simpatije.

1. Koketirajte i zavodite

Aplikacije za upoznavanje i društveni mediji otežavaju osobno koketiranje. Pokušajte uspostaviti kontakt očima dok razgovarate i obratite pozornost na riječi simpatije. Slušanje će vam pomoći da vodite normalan razgovor i pomoći će vam da saznate više o nekome tko vam je zapeo za oko. Prilikom razgovora dajte im do znanja govorom tijela da im se sviđate – pažljivo ih slušajte, nabacite osmijeh, gledajte ih duboko u oči i slično, prenosi 24sata.hr.

2. Nemojte biti na mobitelu

Gledanje u mobitel dok ste s nekim jedan je od najjednostavnijih načina da kažete nekome da niste zainteresirani za njega. Nemojte biti netko tko ne ispušta mobitel iz ruku.

Da, možda želite odgovoriti na poruku, ali nemojte popustiti u iskušenju – umjesto toga posvetite svoje vrijeme simpatiji (ako vam je zaista stalo da vas primijeti). Primijetit će da živite u ovom trenutku, a ne u trenutku koji se odvija u virtualnom svijetu.

3. Nađite vremena za njih

Uvijek nađemo vremena za one koje volimo. Zato predložite aktivnost koju oboje možete zajedno raditi. To će dokazati da se trudite dati im svoje vrijeme.

Uvijek prije nego nekog pozovete van javiti će se strah od odbijanja – ali nemojte dopustiti strahu da prevlada. Uzmite stvar u svoje ruke i pozovite simpatiju van, na piće, u kino i slično. Ako se ne potrudite pokazati koliko vam je stalo možda nikada neće ni saznati.

4. Pričajte o tome

Ako vas određeni savjeti obeshrabre, možda je vrijeme da započnete taj zastrašujući razgovor i jednostavno kažete kako se osjećate. Tko zna, možda su simpatije obostrane, samo nitko ne želi to reći prvi.

Glasno govoreći ono što želite ili priznati da ste razvili osjećaje moglo bi pokrenuti tuđi interes, koji bi mogao procvjetati u romantiku.

A ako ne dobijete reakciju koju ste željeli, onda ćete barem znati na čemu ste, piše Your Tango.

(TIP/Foto: Instagram)