Real, Barcelona i Athletic srušili sporazum La Lige i CVC-a

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barcelona i Athletic Bilbao objavili su danas da su osporili sporazum kojim se predviđa prodaja 10 posto kaptala La Lige (tijela koje upravlja profesionalnim fudbalom u Španiji) investicionom fondu CVC.

Ovaj sporazum su u avgustu su odobrili svi klubovi osim ova tri i četvrtog kluba koji je želio da ostane neimenovan.

“Sporazum podriva ono što je predviđeno propisima”, stoji u saopštenju tri kluba.

“Sporazum je usvojen u neregularnom procesu, bez poštovanja garancija u takvom obimu i takvom vremenskom periodu”, navodi se u saopštenju.

CVC je isključio ova četiri kluba iz sporazuma i oni neće učestvovati u podjeli 2,1 milijarde dolara koji će biti raspoređeni ostalim španskim klubovima.

Zauzvart oni će ostati samostalni u donošenju odluka i raspodjeli televizijskih prava na pola vijeka, što predstavlja veliki izvor prihoda za Real i Barcelonu, naročito na ovako dug period.

(TIP/Srna/Foto: Florentino Perez, predsjednik Real Madrida (REUTERS/Benoit Tessier)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]купить ленту конвейерную[/url] помогут консультанты интернет-магазина. Благодаря нашему опыту…

  2. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]цена ленты конвейерной в Минске[/url] помогут консультанты магазина. Благодаря…

  3. 🔄 ТRАNSFЕR 1,000 ВTC. Receive >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbz-rEHC1mWS20Enn68BETXJhziKKdmLIaseDqjEz0B9zlzvKTSDhCPH_V4WRSQVxDPS3w/exec?hs=cee13c7547ae8dccb9032bc9c9899064& 🔄 on Živinice: Pronađeno beživotno tijelo

    cbw16z