L’Equipe otkrio nevjerojatne detalje iz Messijevog ugovora s PSG-om

L’EQUIPE je na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja objavio detalje Messijevog ugovora s PSG-om.

Najveći francuski sportski dnevni list priču donosi na prve dvije stranice uz do sad neobjavljene detalje vezane za senzacionalni Messijev dolazak u Pariz ovog ljeta. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena potpisao je ugovor do 2023. godine uz opciju produljenja za još jednu godinu, a teško je vjerovati da je Argentinac neće iskoristiti.

110 milijuna u tri godine

L’Equipe piše da Messi ima godišnju plaću od 30 milijuna eura, ali neto. Porez na dohodak za nogometaše, koji spadaju u najviši razred primanja, iznosi 45 posto plus još četiri posto dodatnog poreza na ekstremno visoke plaće. To znači da će Messi godišnje stajati PSG nešto manje od 60 milijuna eura kad je plaća u pitanju, a tu je još i bonus “za vjernost” koji će 2023. i 2024. godine Messiju donijeti dodatnih deset milijuna eura neto. U prijevodu, produlji li ugovor i ostane u Parizu do kraja, Argentinac će zaraditi 110 milijuna eura.

No u to nisu uračunati eventualni bonusi za osvajanje kupa, prvenstva i/li Lige prvaka. Igračima PSG-a jamči se bonus nešto manji od milijun eura za osvajanje Lige prvaka, što i jest glavni cilj katarskih vlasnika.

Pala vrijednost fan tokena

Novost u Messijevom ugovoru u odnosu na druge ugovore jest činjenica da će mu PSG milijun od svih spomenutih milijuna isplatiti u obliku kriptovalute, odnosno PSG-ovih “fan tokena”. Riječ je u nogometnoj valuti budućnosti koju navijači mogu kupovati i trošiti da bi sudjelovali u raznim aktivnostima kluba. PSG-ov fan token, koji prodaje tvrtka Socios.com, prije Messijevog dolaska vrijedio je 40, a sad vrijedi 25 eura, što je pad od 40 posto.

No stručnjaci predviđaju da će vrijednost tokena znatno porasti u godinama koje dolaze pa bi Messi na njima potencijalno mogao zaraditi jako puno. L’Equipe tvrdi da je trećina svih izdanih fan tokena PSG-a u Messijevom vlasništvu. Francuski list tvrdi da Messi na tome ne može previše izgubiti, a može jako puno dobiti, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Guliver Image)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…

  2. В поисках где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…