Foto: Ford je obnovio Fiestu i dao joj još jednu šansu

Fiesta je jedan od onih modela koji su na svojim leđima itekako osjetili koliko snažno crossoveri prodiru u sve segmente automobilske ponude.

Zlatno doba Fieste je odavno prošlo, a od pomoći na posljednjoj generaciji nije bilo ni što je ponudom već gotovo ulazila u premium. Sada ju je Ford modernizirao, izvana detaljima poput LED svjetala te iznutra digitalnim kokpitom. Uz standardni model i sportski ST-line nudi se avanturistična Active izvedba, ali i mali hot-hatch, trovratni ST.

Upravo tako, Fiesta je jedan od posljednjih modela na tržištu koji se nude u trovratnoj izvedbi. Inače, ovo je drugi po redu redizajn sedme generacije modela lansirane 2017. godine. Najznačajnija vizualna novost je uvođenje digitalnog kokpita u punoj veličini (12.3″) s mogućnosti prilagodbe. Infotainment ima 8-inčni zaslon, a donosi niz dodataka, pa i upozorenje za putnike na stražnjem sjedalu. S popisa opcija izdvajamo B&O audiosustav s 10 zvučnika i 575 W snažnim pojačalom.

Ponuda motora kreće 1.0 trocilindrašem sa 100 KS, a koji se nudi i u 48V hibridnoj izvedbi, i to sa 125 i 155 KS. Potonji ide i s powershift sedam-stupanjskim mjenjačem. Zanimljivo, dizelaš izgleda više nije u ponudi, kao ni atmosferski 1.0. Na vrhu ponude je ST, a to znači 1.5 turbak s 200 KS i čak 320 Nm. 100 km/h uhvati za 6.5 sekundi, a nudi sve što i još atraktivnija Puma ST.

Cijene još nisu poznate, a prve isporuke kreću početkom sljedeće godine, prenosi Index.hr.

(TIP)