Video/Napad u Nizozemskoj, dvoje mrtvih. Policija pucala na muškarca sa samostrelom

U petak je u gradu Almelo u Nizozemskoj došlo do napada. U napadu koji se dogodio jutros u Almelu ubijeno je dvoje ljudi, a jedna osoba je ozlijeđena. Osumnjičenik je ranjen i uhićen  javljaju lokalni mediji. Na licu mjesta viđeno je šest kola hitne pomoći i više policijskih vozila te ekipa specijalne policije.

Polugoli muškarac s balkona pucao po prolaznicima?

RTV Oost objavio je snimku koja prikazuje polugolog muškarca sa samostrelom na balkonu, dok se u pozadini čuje hitac iz vatrenog oružja. Muškarac je navodno iz samostrela s balkona pucao po prolaznicima.

Policija je ispalila više hitaca pokušavajući uhititi  osumnjičenika. Očevici kažu da su čuli više hitaca.

Policija je prvo na Twitteru objavila da je situacija pod kontrolom, ali su naknadno objavili da se radi o situaciji koja se označava kraticom GRIP 3, što znači da je u tijeku situacija opasna za građane.

Društvenim mrežama kruže snimke koje prikazuju akciju policije.

Što je sve objavila policija?

Oko 10 sati policija je prvo objavila da je u tijeku intervencija vezana uz napad nožem te da su policijski službenici bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje.

“Situacija trenutno nije sigurna, klonite se ove lokacije”, objavili su.

Oko 15 minuta kasnije policija je objavila da se radi o situaciji označenoj kraticom GRIP1: “Taktički tim policije uhitio je jednu osobu, situacija je pod kontrolom”.

No, pola sata kasnije situacija je označena kraticom GRIP3. To znači, prema vladinoj stranici posvećenoj sigurnosti i borbi protiv terorizma, da postoji prijetnja populaciji, obično u jednom okrugu, prenosi Index.hr.

Situacija se primirila oko 12:45, javljaju lokalni mediji.

(TIP/Foto: Twitter)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…

  2. Здравствуйте! Новости, которые двигают миром: актуальная информация из Украины и всего земного шара. Ждем Вас на https://wian.top/category/economics [url=https://wian.top/category/health]все про здоровье[/url]…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику Airpods PRO в Москве[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением…

  4. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Airpods PRO в Москве[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего…