Ova Honda je prešla više od 1.6 miliona kilometara

Uprkos sportskim visokoturažnim motorima, Honde su tijekom 1990-ih stekle status nepoderivih automobila, a ovaj primjerak je najbolji dokaz.

Bile su to godine kad su kod pojedinih automobila redovni servis i primjena originalnih dijelova bili dovoljni za dugovječnost. Tu su se posebno istaknuli pojedini japanski automobili, ali i tada tek pristigli korejski modeli. Svi se još dobro sjećamo nepoderivosti tadašnjih Ponyja, Coltova, Starletki i Civica.

A upravo jedan takav Civic zauzima počasno mjesto Hondinog salona u Tampi na Floridi. U pitanju je CRX-ica proizvedena 1991. godine koja još od 2015. godine u vlasništvu salona te je rado pokazuju svima zainteresiranima.

Zanimljivo je da je do rekordne kilometraže automobil stigao još 2015. godine, kad je s ponosom istaknuto kako je Civic prešao 1.002.473 milja ili nešto više od 1.6 milijuna kilometara. Danas ima tek milju više, odnosno 1.6 km više nego kad je stigao u salon.

Govorimo o automobilu pokretanom 1.6 benzincem sa 106 KS i 132 Nm. Ne samo da je nevjerojatnu kilometražu odradio s originalnim motorom i mjenjačem, već se automobil može pohvaliti i originalnim interijerom. Vlasnik je tek prije nekih 9 godina malo sređivao limariju i lakirao ga, prenosi Index.hr.

Recimo i kako ova Honda nije na prodaju, a galeriju fotografija možete vidjeti ovdje.

(TIP)