Tijelo 13-godišnje djevojčice pronađeno naslonjeno na stablo u centru Beča: Uhapšena dvojica mladića

U ponedjeljak navečer u Beču uhapšena su dvojica mladića u dobi od 16 i 18 godina koje se sumnjiči za ubistvo 13-godišnjakinje čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u centru grada, naslonjeno na stablo.

– Uhapšeni će biti ispitati u srijedu tokom dana – potvrdila je glasnogovornica policije u Beču, prenosi magazin Fenix.

Još nisu poznati detalji o dvojici uhapšenih, a policija nije objavila gdje su uhapšeni niti u kakvom su odnosu bili s ubijenom djevojčicom.

Austrijski mediji pišu kako je djevojčica bila povučena te da je imala problema u školi, prenosi Depo.ba.

– Došla je iz prilično teške situacije – rekao je za “Heute.at” učitelj koji je želio ostati anoniman.

Prema pisanju austrijskih medija, djevojčica se kobnu noć nije vratila kući. To se često događalo, a roditelji nisu odmah prijavili nestanak kćeri.

Na tijelu djevojčice pronađene su brojne modrice, a obdukcijom je utvrđeno da je ugušena. U nedjelju su se javili roditelji i identificirali svoje dijete, javio je ranije magazin Fenix.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.