Sud BiH: Alisi Mutap određen pritvor

Alisa Mutap i Muamer Ožegović, recepcionar hotela na Ilidži, ostat će u jednomjesečnom pritvoru. Odluku je donio Sud BiH, dok su dva policajca Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni uz mjere zabrane da se brane sa slobode. Mutap i Ožegovića, Tužilaštvo tereti za organizovani kriminal, pomoć počiniocu krivičnog djela i prikrivanje dokaza.

Alisa Mutap Ramić je uhapšena u srijedu 16. juna. Osim Alise uhapšen je Muamer Ožegović, koji je u kobnoj noći kada je stradao Dženan Memić radio kao recepcioner u hotelu Crystal.

Također, tog dana su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. I oni su osumnjičeni za prikrivanje dokaza.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.

Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede i izgubila svijest.

Mutap je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je rekla da ima amneziju. Tokom svjedočenja rekla je da se nakon gubitka svijesti mnogih stvari ne sjeća, te da je i sama te noći bila povrijeđena.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je Dženan Memić zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autor: Omer Zec)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.