Golman Slobode Adnan Golubović karijeru nastavlja u FC Koper u Sloveniji

Adnan Golubović, jedan od najboljih golmana Premijer lige BiH koji je prošle sezone postavio rekord odbranivši pet penala, nakon što je napustio FK Sloboda iz Tuzle, karijeru će nastaviti u FC Koper iz Slovenije, koji se takmiči u najelitnijem rangu tamošnjeg fudbala.

Golubović je karijeru započeo još 2011. godine nastupavši za omladinske selekcije Interblocka i Olimpije. Profesionalno se dokazivao u Triglavu, nakon čega odlazi u Domžale, odakle ga je put odveo u Italiju u Materu, Catanzaro pa u Vis Pesaro, gdje nije bio zadovoljan minutažom, da bi 2020. godine, došao na pozajmicu u FK Sloboda iz Tuzle.

Slobodinu mrežu je u toj sezoni čuvao na dvije utakmice, poslije čega je zbog pandemije koronavirusa i sezona prekinuta. U međuvremenu je pozajmica istekla a Golubović je ostao čuvar mreže tima iz Rudarske 2.
Od 28 zvaničnih utakmica koliko je branio na golu Slobode, Golubović je uspio sačuvati mrežu tima sa Tušnja u deset susreta.

Adnanu Goluboviću jednim dijelom i pripadaju zasluge što je FK Sloboda ostala u društvu najboljih, budući da je njegova mreža ostala zaključana na nekolicini susreta koje je igrao njegov tim.
Ovaj golman je ušao u historiju Premijer lige BiH kao jedini koji je u sezoni uz sjajne intervencije, uspio odbraniti i pet jedanaesteraca.

”Neko kaže da su penali lutrija, neko da se može proučiti gdje ko penale puca. Ja mislim da to nije samo sreća, mislim da je to neka nagrada za rad i trud koji sam odvojio u protekloj godini dana za to. Posvetio sam se samo fudbalu, tako da mislim da mi je to došlo kao nagrada“, rekao je Adnan svojevremeno za Sportski magazin FTV-a.

Budući da sa čelnicima FK Sloboda nije uspio dogovoriti nastavak veoma uspješne saradnje, Golubović je krajem maja napustio Tuzlu i već tada imao veliki broj ponuda bh. ali i inostranih klubova.

Na kraju je odlučio karijeru nastaviti u Sloveniji.

Inače, ovaj dvadesetpetogodišnjak, rođen je u Ljubljani, ali vuče bosanske korijene. Stoga mu je i želja nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i braniti boje naše države, što bi bilo i ispunjenje njegovog sna.

(TIP/izvor: federalna.ba/Autor: Dino Durmić)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Nəticə: Azərbaycanda onlayn lotereyaların gələcəyi keno loto online , 10 Lotto Online platformasının Azərbaycan lotereya səktöründə təsirinin nə olduğunu və…