Opsežna akcija “Mreža IV” – Pretresi na 32 lokacije u tri kantona

Od ranih jutarnjih sati odvijaju se istovremeni pretresi na 32 lokacija na području Zenice, devet lokacija na području Srednjobosanskog kantona i 2 lokacije u Sarajevu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije MUP-a ZDK, radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “MREŽA IV “, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Današnje aktivnosti na području dva kantona se provode u saradnji sa Federalnom upravom policije i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona. Akcija je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama su vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.