Imamović upriličio prijem za reprezentativca BiH u karateu Sandra Krešića, osvajača bronzane medalje na svjetskom takmičenju održanom na Kipru

Gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović upriličio je prijem za predsjednika i trenera Karate kluba “DO” Tuzla Antu Krešića i reprezentativca BiH, Sandra Krešića, koji je nedavno u kiparskom Limasolu, gdje se održavala Svjetska Liga 1 u karateu,  osvojio bronzanu medalju, u kategoriji juniori +76 kg.

Imamović je čestitao Krešiću,  treneru i predsjedniku Karate kluba „DO“ Tuzla, koji ove godine obilježava 10 godina rada, na velikom uspjehu. Posebnu čestitku gradonačelnik Imamović uputio je  Sandru Krešiću, koji je u Tuzlu donio tri svjetske bronze, medalje sa nadmetanja na Kipru, Veneciji i Umagu, što je, dodao je, sjajan način da se mladi karatista oprosti od juniorske konkurencije i da zakorači u društvo seniora. Danas je Karate klub „DO“ Tuzla lijepa vijest, zaključio je gradonačelnik Imamović.

Predsjednik kluba, Ante Krešić, zahvalio je  gradonačelniku Tuzle na prijemu i čestitkama. Također, podsjetio je da je Karate Klub „DO“ Tuzla u posljednje četiri godine proglašen za najbolji klub na svim nivoima, te da  jednako nastavlja i u petoj godini, sa fantastičnim rezultatima. „Sa takmičenja na Kipru smo došli u Tuzlu i donijeli bronzanu medalju bez izgubljenog meča“, rekao je Krešić.

Reprezentativac BiH, Sandro Krešić, izjavio je da je na proteklom prvenstvu imao pet teških mečeva protiv Rusije, Belgije i Ukrajine. U meču za medalju, protiv evropskog prvaka iz Rumunije, uspio je pobijediti rezultatom 2:1, i osvojiti ovu sjajnu medalju, koja, kako sam kaže, za njega predstavlja veliki podsticaj za dalje.

Sandro Krešić je u konkurenciji 900 takmičara iz 40 zemalaja svijeta nastupio u kategoriji juniori + 76 kg, te je do bronzane medalje savladao prvake Rusije, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Rumununije.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.