Gol Miranchuka dovoljan za pobjedu Rusije nad Finskom

Fudbaleri Rusije savladali su u Sankt Petersburgu selekciju Finske u okviru drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva minimalnim rezultatom 1-0.

Finci su mnogo bolje otvorili susret i zaprijetili već u 4. minuti susreta. Raitala je sjajno prošao ubacio za Pohjanpala koji sjajno pogađa glavom za veliku radost navijača Finske, ali je istu ubrzo prekinuo sudija nakon asistencije iz VAR sobe. Pohjanpalo se našao u minimalnoj ofsajd poziciji.

Trenutak odluke desio se drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Alexei Miranchuk je kombinovao sa Dzyubom, lijepo se namjestio i pogodio na fenomenalan način gol Lukasa Hradeckog.

Tim rezultatom se otišlo na odmor nakon prvih 45 minuta igre.

Prvu dobru šansu u drugom poluvremenu imala je Finska. Pukki je krenuo na gol Rusije, ali ga je sustigao Diveyev i sjajno intervenisao.

Golovin je pokušao u 52. minuti. Lijepo se oslobodio čuvara šutirao sa nekih 17-18 metara, ali je za malo bio neprecizan. Lopta je otišla pored gola Lukasa Hradeckog.

Veoma brzo je uzvrtio Pukki. Sjajno je prošao po lijevoj strani krenuo ka sredini, oslobodio se čuvara i šutirao, ali je njegov udarac zaustavio Safonov.

Novu veliku šansu Rusija je imala u 72. minuti. Kuzjaev je šutirao iz dobre prilike, ali je Hradecky zaustavio i ovaj pokušaj.

Rusi su posljednju priliku imala u trećoj minuti nadoknade, Soboljev je lijepo šutirao, ali preko gola.

Rusija u posljednjem kolu igra protiv Danske, dok će Finska snage odmjeriti sa Belgijom. Oba susreta na rasporedu su 21. juna.

EURO 2020. – Grupa B:

Finska 0 – 1 Rusija (Miranchuk)

Finska: Hradecky, O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio, Uronen, Kamara, Lod, Schuller, Raitala, Pohjanpalo, Pukki

Rusija: Safonov, Fernandes, Diveyev, Dzhikiya, Kuzyayev, Zobnin, Barinov, Ozdoev, Miranchuk, Golovin, Dzyuba

(TIP/Izvor: N1/Foto: REUTERS/Kirill Kudryavtsev)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение бк леон вылетает[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…