Cristiano Ronaldo oborio niz rekorda

Cristiano Ronaldo ili rekord mašina. Kako god zvali portuglaskog nogometaša nećete pogriješiti. Naime, nakon današnjeg meča sa Mađarskom, CR je vlasnik nekoliko rekorda.

Krenimo redom.

Pogotkom iz penala, u 87. minutu, Cristiano Ronaldo je postao najbolji strijalac u historiji EURO-a. Do danas je bio poravnat na prvom mjestu sa legendarnim Francuzom Michaelom Platinijem. Obojica su imali po devet golova. Od večeras Ronaldo je usamljen sa 11 pogodaka.

Cristiano Ronaldo je u utorak odigrao 22 meča na Evropskim prvenstvima. Iza sebe je ostavio Bastiena Schweinsteigera koji je bio sudionik u 21 utakmici.

Najviše pobjeda na Evropskim prvenstvima imao je trojac Cesc Fabregas, Andres Iniesta i Ronaldo. Ne treba isticati da je Portugalac poslije utakmice sa Mađarskom sam na vrhu.

Cristiano Ronaldo je također igrač sa najviše minuta provedenih na terenu na evropskim prvenstvima. Portugalac je odigrao 1.885 minuta. Iza njega su golmanske veličine, Gianluigi Buffon (1.620 minuta) i Edwin Van de Sar (1.535).

Treba istaći i da je Ronaldo za petama golgeteru Aliju Daeiju koji je rekorder po broju golova u reprezentativnom dresu. Iranac je za nacionalnu vrstu 109 puta bio strijelac, dok CR-u sada fale samo tri gola da se izjednači s njim.

Podsjećamo, Portugal je večeras sa 3:0 slavio protiv Mađarske u prvom meču Grupe F. Prvi gol je postigao Raphael Guerreiro, a ostala dva napadač Juventusa – Cristiano Ronaldo.

(TIP/Izvor: N1/Foto: REUTERS/Bernadett Szabo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…