Milan demolirao Juve u Torinu, slavlje poslije 10 godina

U derbiju 35. kola Serije A Milan je kao gost savladao Juventus 3:0 i tako napravio ogroman korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Stefano Pioli riješio je da iznenadi Andreu Pirla uvođenjem u startnu postavu Braima Dijasa, kome je ovo bio prvi start još od gostovanja Fiorentini 21. marta. Kao i tada u Firenci i sada je postigao gol i to u najbolje moguće vrijeme za Milan. Bukvalno u smiraj, u prvom minutu nadoknade, jsevnula je ljevica sa ivice šesnaesterca, nedobranjivo u desni gornji ugao gola Vojćeha Šćensnog i Milan je vodio 1:0.

U drugom poluvremenu prvu priliku da nokautiraju najvećeg rivala rosoneri su imali u 58. minutu kada je zbog igranja rukom u šesnaestercu Đorđa Kjelinija dosuđen penal. Ali i ovog puta se pokazalo da Milanu bijela tačka definitivno nije srećna i udarac Franka Kesija odbranio je Šćensni.

Očekivalo se da će iskusniji torinski tim kazniti ovu propuštenu priliku, ali se dogodio suprotan scenario. Gosti su nastavili da igraju kao u transu i nagrada je došla u 78. minutu kada je Ante Rebić duplirao vođstvo. A samo pet minuta kasnije Fikajo Tomori postigao je prvi gol za Milan za konačnih i velikih 3:0.

Ne samo što je Milan ostvario prvu pobjedu poslije tačno 10 godina na terenu najvećeg rivala, već je ovim obezbijedio i kapitalnu prednost u borbi za mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Em ima tri boda više tri kola prije kraja, em sada ima i bolji skor u međusobnim duelima, pošto je Juventus u Milanu pobijedio „samo“ sa 2:1. Milan je sada na deobi drugog mjesta sa Atalantom sa 72 boda, a četvrtoplasirani Napoli ima 70, jedan više od Juventusa koji je tek na petom mjestu.

(TIP/Izvor: Sport Klub/Foto: REUTERS/Massimo Pinca)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.