10 znakova koji otkrivaju da ste zaljubljeni

Ljudi često sumnjaju u vlastite osjećaje, pogotovo kada je u pitanju ljubav.

A iako je ljubav teško definirati, stručnjaci smatraju da ipak postoje određeni znakovi koji otkrivaju da je netko zaljubljen. Časopis Cosmopolitan navodi ih 10 od kojih su pola fizički, a druga polovica psihički:

Fizički pokazatelji:

1. Studija iz 2010. godine otkrila je da zaljubljenost može smanjiti osjećaj fizičke boli za čak 40 posto.
2. “Oponašanje nečijeg ponašanja i učestalo kimanje glavom odaje da gajite osjećaje prema osobi s kojom razgovarate”, kaže prefesor Matthew Montoa koji je proveo istraživanje o neverbalnim pokazateljima privlačnosti.
3. I povećan stres može biti pokazatelj da ste zaljubljeni. “Ako vas netko doslovno izluđuje, vjerojatno vam se i jako sviđa”, tvrdi terapeut Ross Grossman.
4. Ako netko može potpuno okupirati vašu pažnju i nemate potrebe u njegovom društvu provjeravati mobitel ili raditi bilo što drugo, definitivno ste zaljubljeni.
5. Zaljubljenost može izazvati stres, a stres utječe na povećano lučenje kortizola u krvi, pa nije neobično i da se zbog ljubavi osjećate bolesno i mučno.

Psihički pokazatelji:

6. Kada ste stvarno zaljubljeni, onda vas ne zanima nitko drugi osim vašeg partnera i nemate ni potrebu ni poriv gledati druge ljude.
7. Ako se pred nekim ne bojite biti ranjivi i spremni ste mu pokazati svoje najdublje osjećaje, definitivno ste zaljubljeni.
8. “Ako vam je više stalo do partnera nego do sebe, to je prava ljubav”, smatra ekspertica za veze Emily Lyons.
9. “Ako se stalno brinete za nečiju sigurnost, to je isto znak da tu osobu volite”, smatra terapeut Ross Grossman.
10. “Ako biste se radije vi osramotili nego gledali partnera kako se sramoti, zaljubljeni ste preko ušiju”, tvrdi Grossman.

(TIP/Foto: Instagram)