– Imali smo prije nekoliko dana razgovor s predstavnicima SDA, gdje nam je jasno podvučeno kako nema mogućnosti da HDZBiH bude dio vlasti – izjavio je Nikolić.

Pojasnio je da su protiv te mogućnosti predstavnici Demokratske fronte, koji, kako je kazao, ne žele ni na kakav način vidjeti nekoga iz HDZ-a BiH u Vladi.

– Trenutno pokušavaju iznaći neki model koji ostaje samo na nivou priče, odnosno kao njihove želje i intencije da se ispoštuje mišljenje Ustavnog suda. Međutim, mi smatramo kako od toga nema ništa, te da neće doći do rekonstrukcije Vlade – izjavio je Nikolić.

Iako ta stranka nije prešla izborni prag, Nikolić je bio slobodan da ocijeni kako su oni “legitimni predstavnici Hrvata Tuzlanskog kantona”.

– Problem je što Klub Hrvata u Skupštini šuti na sve ovo što se događa. Na njima je, rekao bih, najveći teret i odgovornost jer nisu voljni i spremni povući ovo pitanje, već podržavaju politiku koja jasno krši Ustav i zakon. Ali, nažalost, to kod njih nikome ne smeta. Vjerovatno će do kraja ovoga izbornog ciklusa ostati ovakvo stanje – požalio se Nikolić.

(TIP)