Hladite li sladoled krivo čitavo vrijeme? Žena otkrila trik koji je oduševio mnoge

03.08.2020 09:45
 

Članica jedne australske Facebook grupe otkrila je da bi kantice sa sladoledom uvijek trebalo u zamrzivač stavljati naopako kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda na površini.

Kristalići leda ili “freezer burn”, kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.

Preokretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj dio sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kuglice kapati na poklopac te neće “pokvariti” netaknuti dio sladoleda u kantici, tvrdi ona.

Ista žena savjetovala je i pohranjivanje sladoleda u plastične vrećice sa zatvaračem kako bi se osiguralo da sladoled ostane mekši.

“Odličan savjet”, “Hvala ti, ovo nas je spasilo”, “Genijalna ideja”, komentirali su ostali članovi grupe na Facebooku.

“A gdje to sladoled uopće izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao primijeniti?” našalili su se neki, prenosi Index.hr.

(TIP)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.