Video: Slijepa Indonežanka već je osvojila sva srca showa America’s Got Talent

Tek je druga sedmica američkog showa America’s Got Talent-a a gledaoci su već upoznali pravu zvijezdu, Putri Ariani, nadarenu tinejdžericu, pjevačicu porijeklom iz Indonezije. Američki mediji su složni, ovo nije samo uvod u show, radi se o lekciji o čistom talentu.

17-godišnjakinja je slijepa, što je prepreka koju savladava kada nastupa. „Kada pjevam, osjećam se kao superzvijezda“, rekla je u preambuli. Putri je odabrala pravi razlog i pravo vrijeme za svoje prvo putovanje u Ameriku. “Moj san je da postanem najveća diva na svijetu, poput Whitney Houston, i osvojim nagradu Grammy”, rekla je publici. “Nadam se da ću osvojiti America’s Got Talent kako bih mogla ostvariti svoj san.” Dok su njeni roditelji gledali iza scene, ova djevojka je ostvarila svoj san izvođenjem pjesme koju je sama napisala. Svirajući klavir, Putri je topila srca svojom baladom, koju je balansirala savršenim pop tonovima, vokalnom zrelošću i nestvarnom kontrolom. Dok je publika oduševljeno klicala, Simon Cowell je skočio sa stolice, krenuo prema bini i predstavio se Putri.

Na njegov zahtjev, “jer je toliko uživao u njenom glasu”, ona je izvela još jednu pjesmu, ” Sorry Seems to Be the Hardest Word.” Kazala je i da je ovaj klasik Eltona Johna i ‎Bernieja Taupina posvetila upravo Cowellu.

Nema sumnje: ova djevojka nadmašila je mnoge do sada. “Bože moj”, kako je to sažeo Cowell. Govorio je u ime svih, dok je publika stajala kao jedno i aplaudirala.

Bilo je suza na bini i van nje, kako je to primjetila Sofia Vergara „svi smo opčinjeni tobom. Tvojim glasom, ti si anđeo.”

Howie Mandel je nastavio: „mnogi ljudi ne vjeruju u anđele, ali mislim da je jedan upravo sletio na našu pozornicu. Ti si superzvijezda.”

„Zvučala si tako lijepo večeras“, primjetila je Hajdi Klum.

Kao i obično, Cowell je svoje misli sačuvao za kraj. “Mislim da svi osjećamo istu stvar”, objasnio je. „Imaš 17 godina, pišeš pjesme, imaš nevjerovatan karakterističan glas, i stvarno, stvarno dobar glas. Imaš neku vrstu sjaja u sebi.” A sjaj je počeo padati i odozgo kada je Cowell aktivirao Golden Buzzer, čime se Putri plasirala direktno u finale.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…