Foto: Ovako izgleda Golf za 76.410 eura

U VOLKSWAGENU se jako žure iskoristiti maksimum iz postojeće ergele benzinaca, pa odmah nakon obustave jedne specijalne izvedbe najjačeg Golfa dolazi nova.

Prije smo imali R Performance i R 20 Years, a sad je stigao R 333. I stvari su odmah jasne – Volkswagen ponuditi točno 333 primjerka i svaki će naplatiti 76.410 eura. Ovaj Golf planut će vrlo brzo usprkos činjenici da je izdanje 20 Years stajalo osjetno manje – 59.995 eura. Sve se svodi na “Golf koji stoji 76.410 eura”, a pritom se ni ne usudimo preračunavati u kune, a pogotovo nekadašnje marke.

Došla su neka nova vremena u kojima Golf može davati i preko 300 KS. Točnije, daje 333 KS, i to isti onaj 2.0 TSI benzinac. Specijalnu izvedbu prepoznat ćete i po novoj žutoj nijansi koja se nudi na Golfu, ali nikad nije bila dostupna na R izvedbi. Pritom je krov u crnoj boji, baš kao i detalji karoserije te 19-inčni Estoril naplatci. Akrapovičev ispuh zaokružit će ponudu najskupljeg Golfa.

Dodajmo svemu plave detalje, zatamnjena stakla i LED matrix svjetla i to je to od novosti izvana. U kabini ćete uz oznake izvedbe naći i svu poznatu opremu iz Golfovog izloga, zajedno s Harman Kardon ozvučenjem, IQ. Drive sustavima asistencije i Discover Pro navigacijom.

Prije otkrivanja datuma starta prodaje recimo kako i ovo izdanje može do 270 km/h uz sprint do 100 km/h za 4.6 sekundi.

Ako želite kupiti ovaj Golf, požurite do zastupnika. Svaki salon moći će prodati samo jedan primjerak, i to od 2. lipnja. Sudeći po dosadašnjem iskustvu, mogao bi biti rasprodan u rekordnom vremenu, možda i do gableca. Prve isporuke kreću tek u rujnu, piše Index.hr.

(TIP)