Senad Džambić o navodima da preuzima tuzlansku Slobodu

Senad Džambić, vlasnik grupacije Bingo, kaže za Raport da baš i nema previše uporišta u tvrdnjama da će preuzeti Košarkaški klub Sloboda Dita!

Bosanskohercegovačka sportska javnost  bruji o tome da je poznati biznismen i vlasnik grupacije Bingo spreman vratiti košarku u grad soli na velika vrata i to ulaganjem u KK Sloboda Dita.

Džambić kaže da konkretnih pregovora nije bilo, iako se slaže s tvrdnjom da bi na neki način “Sloboda Ditu trebalo vratiti” s obzirom na to da je zbog velikih dugovanja ovaj slavni tuzlanski klub praktično ugašen prije 12 godina (njegovu tradiciju preuzeo je OKK Sloboda koji se već godinama takmiči, bez većeg uspjeha).

“Sramota je i grehota to što se dešava sa klubom, zbog svih problema koje je imao. Međutim, nije tačno da sam u pregovorima sa sadašnjim rukovodstvom kluba. To neko izmisli i napiše na nekom portalu.

Dovoljno da ga vide na tribinama

˝Znate, dovoljno je da mene neko vidi na tribinama, kao što je nedavno bilo na utakmici Fudbalskog kluba Sloboda. To nije tačno, kao ni informacija da želim kupiti Košarkaški klub Sloboda Dita”, kaže Džambić.

Dodaje da to odavno nije aktuelno, pogotovo zbog nesređenog finansijskog stanja u KK Sloboda Dita.

“Dubinski kad se uđe u to, vidi se da ima mnogo problema, da su veliki dugovi, čujem da se mnogo duguje i za poreze…”, rekao je Džambić za Raport.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Nəticə: Azərbaycanda onlayn lotereyaların gələcəyi keno loto online , 10 Lotto Online platformasının Azərbaycan lotereya səktöründə təsirinin nə olduğunu və…