Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS-a

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina u Sarajevu usmrtio doktoricu i uposlenicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azru Spahić (1998. godište).

U saobraćajnoj nesreći također je teško povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

– Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Berberović bit će zadržan u Tužilaštvu KS 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica, koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S. A. (1998) iz Sarajeva, S. A. (1997) i S. E. (2002).

Do sada je utvrđeno da je Berberović prilikom upravljanja vozilom imao prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog navedene nesreće večeras u 19 sati počeo je hitni sastanak uprave policije Kantona Sarajevo, a sutra će se u 18 sati grupa građana okupiti na mjestu nesreće.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Amer Kajmović)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.