Atletski klub “Sloboda Tehnograd” dobio vrijednu donaciju – klupski automobil

Nakon prošlogodišnje posjete predstavnika austrijskog Rotary Club Oberwart – Hartberg, Hans Petera Werderitscha i Kurta Schreibera Atletskom klubu “Sloboda Tehnograd”,  u petak je na stadion Tušanj stigla vrijedna donacija. Po prvi put u 75 godina postojanja, Klub je dobio klupski automobil. Predstavnici austrijskog Rotarija su prepoznali  dugogdišnje  rezultate koje postižu članovi ovog kluba i odlučili  ponovo dati svoj doprinos u postizanju novih vrhunskih rezultata. Podsjećamo,  da je  predsjednica AK “Sloboda Tehnograd”   dr. sci. Džemila Agić zahvaljujući saradnji sa  prijateljima iz Austrije prije nekoliko godina obezbijedila i sredstva za opremenje klupskih prostorija.

Automobil Opel Zafira, koji je  stigao u klub, će u narednom periodu biti brendiran klupskim obilježjima i umnogome olakšati putovanja naših takmičara  na brojna domaća i medjunarodna takmičenja.

˝Ova vrijedna donacija je još jedna potvrda da su rezultati AK “Sloboda Tehnograd” prepoznati i izvan granica BiH. Zahvaljujući prijateljima iz Rotary kluba iz Austrije Hans Peteru Werderitschu  i Kurtu Schreberu i saradnji koju smo uspostavili, očekujemo i realizaciju novih zajedničkih projekata i nove posjete njihovih članova. Također, početak atletske sezone i osvajanje titule dvoranskog viceprvaka Mediterana i  postavljenih novih državnih dvoranskih rekorda dobar  su  pokazatelj da je pred nama još jedna trofejna sezona sa sjajnim rezultatima, po koje ćemo putovati u klupskom automobilu˝, saopšteno je iz Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd”.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.